Red Cross Nordic

UWC Red Cross Nordic ligger helt nede ved fjorden ved norgeskysten på Flekke, som ligger i Fjaler, som ligger i Sogn og Fjordane, som ligger i Norge (easy). Skolen ble grunnlagt i 1995,https://katharinaemilie.files.wordpress.com/2014/03/view03.jpg som den første og (fortsatt) eneste UWC-skolen i Norden. Til sammen går det omtrent 200 elever på skolen fra alle hverdens hjørder – over 95 ulike nasjoner er representert! Dette gjør at RCN er en av UWC-skoene med flest nasjonaliteter, hvor kult er ikke det?!

Dronning Sonja av Norge er skolens beskytter, og er jevnlig på besøk ved skolen. I tillegg har RCN et sterkt samarbeid med Røde Kors og er nærmeste nabo til Haugland Rehabiliteringssenter. Elevene på skolen kan være med på aktiviteter knyttet til begge disse «stasjonene», i tillegg til å ha titalls med andre aktiviteter å velge mellom, slik alle UWC-skoler har. I tillegg til internasjonale, kjente aktiviteter som yoga og kung fu, bærer skolen noe preg av den norske kulturen, og arrangerer leirskole for barn, bygger trebåter, går på ski og arrangerer arrangementer som «Friluftsveka». I tillegg følges naturligvis IB-programmet, der elevene studerer seks ulike fag gjennom to år, med klassekamerater og lærere fra land verden over!

UWC Red Cross Nordic bygger på tre «stolper»: Nordisk, Menneskelig og Miljø. Disse skal være med å støtte opp læringen både i og utenfor klasserommene.

Tre unike faktorer ved RCN:

  • Offentlig støtte -> Offentlig støtte fra de nordiske landene gjør at skolen kan ha et miljø der fokuset ligger på potensial, kulturelt mangfold og læringsvilje, fremfor hver elev sin økonomiske bakgrunn.
  • Survivors of Conflict Programme -> Dette programmet, som er etsammarbeid mellom Røde Kors og Haugland Rehabiliteringssenter, gir ungdommer med fungsjonshemninger som kommer fra urolig områder en mulighet til å komme til UWCRCN. Målet er å ruste deltakerne slik at de kan hjelpe til i deres hjemland.
  • The Foundation Year Programme -> Programmet lar elever med en mer begrenset utdaningsbakgrunn få et år med forberedelser før de starter på IB-programmet. Her fær elevene utvidet språkkunnskapene sine, lært om studieteknikker, og alt annet de trenger for å kunne ruste seg best mulig til en IB-utdanning ved RCN.

 

Det er det jeg har lært om skolen så langt, regner med å få lært mer når jeg kommer dit til høsten!

OPPDATERING:

Her er et kart over campus :))

21123212_1513655545416733_910496819_o