UWC

”UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future”

UWC står for United World College og er en internasjonal organisasjon som tilbyr en unik måte å fullføre videregående skole på. Det er i dag 16 UWC-skoler rundt om i hele verden, fordelt i Nord- og Sør-Amerika, Europa, Afrika og Asia, og er internatskoler hvor man bor sammen med jevnaldrende elever fra hele verden.

UWC ble grunnlagt i 1962, da Atlantic College i Wales tok inn sine første studenter. Ideen om organisasjonen kom fra Kurt Hahn i 1958 under en konferanse ved NATO Staff College. Der ble han inspirert av samarbeidet mellom tidligere motstandere. Han tenkte at hvis man kunne lære ungdommer fra hele verden å kjenne gjennom en felles utdanning, ville man forhindre eventuelle konflikter i framtiden. «How can there be peace without understanding? And how can there be understanding without people knowing eachother?»

Som sagt ble den første skolen grunnlagt i Wales i 1962. Senere ble det også bygget skoler i Canada, USA, Costa Rica, Nederland, Italia, Bosnia, Swaziland, India, Singapore, Hong Kong, Kina, Armenia, Tyskland og Norge. Denne høsten(2017) vil det også åpnes en ny skole i Japan.  UWC-elever er aktive i  lokalmiljøet, nysgjerrige på verden og har lyst til å gjøre en forskjell. I tillegg får de økonomisk støtte fra nasjonalkomiteene, slik at alle har mulighet til å fullføre skolegangen, uansett økonomi. Det er nettopp dette som gjør UWC til noe helt spesielt.

På UWC er utdanningsprogrammet IB, som betyr at det meste av undervisningen foregår på engelsk. Over de to årene studerer man kun seks fag der man går dypere inn i tre av de(higher level) og mindre dypt i de resterende(standard level). Disse har man i stor grad mulighet til å velge selv, men man må velge fag fra 5-6 ulike blokker. Ved siden av dette har man Theory of Knowledge, Extended Essay og CAS-aktiviteter. CAS (Creativity, Action and Service) er aktiviteter utenom skolen man må ha deltatt i minimum 150 timer til sammen for å kunne motta IB-diploma. Hver av skolene tilbyr ulike aktiviteter, og folk har som regel ikke noe problem med å få til 150 timer iløpet av et skoleår.

Lurer du på mer om UWC  kan du enten lese på UWC Norges hjemmeside her, eller på hjemmesiden til den internasjonale organisasjonen her, og mer om IB her.