PBL – First Aid & MUN

Som nevnt tidligere har mange UWC-skoler noe so kalles PBL. Hvis du ikke vet hva dette er troor jeg jeg beskrev det ganske greit i etterkant av forrige PBL. Forskjellen mellom den forrige PBLen og denne var at vi ikke fikk søke selv om hva vi skulle gjøre. Dette er fordi alle førsteåringene på RCN må gjennom et 12timers kurs i førstehjelp, samt at alle skal gjennom MUN (Model United Nations).

Førstehjelpskurset gikk over tre dager; der de to første dagene var kurs og den siste dagen var en times testing i det vi hadde gått gjennom. Kort og godt gikk vi gjennom basic førstehjelp den første dagen, mens vi dykket dypere i temaer som for eksempel brannskader og diabetes den andre dagen. Lærte en del nytt + nice å repetere ting jeg har lært før.

(insert bilder her)

Resten av uka ble brukt til MUN. Sjøl var jeg i Crisis committee som representant for «The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland», der vi skulle komme med løsninger på akutte (falske) kriser. Et eksempel var at vi skulle komme fram til en løsning på problemet: «Isberg slått løs fra Antarktis. Hvis det smelter vil havet stige med !60! meter.» Mulig liiitt urealistiske scenarioer, men skapte i hvert fall relativt god debatt. Dette var stort sett det vi gjorde de to første dagene. At alle var i ulike komiteer (Eks. World Health Organization eller Security Council) og diskuterte ulike ting avhengig av hva hovedfokuset til komiteen var. På lørdag, den siste dagen, hadde vi General Assembly. Her gikk hver delegat sammen med de andre delegatene fra sitt land for å representere landet sammen i en felles konferanse. Dette var min favoritt dag, fordi jeg jeg kunne slippe å prate høyt, og heller overlate dette til mine med-delegater. Så jeg kunne heller bidra med å sende lapper og hjelpe de med hva de skulle si:)) (Problemet var at vi gikk litt utenom UK sin politikk en liten stund der så vi faila litt, MEN det gikk bra sånn ca tror jeg muligens.)

(Insert bilder)

DETTE BLE ET GANSKE KORT INNLEGG, MEN HELT ÆRLIG IB IS GETTING TOUGHER OG JEG HAR ANDRE TING Å GJØRE<333

PS. MUN i år hadde en instagram kalt rcnmun18, så feel free til å sjekke ut den (kan hende det er en privat konto men pytt pytt).

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s