Kinesisk nyttår, Tibetansk nyttår, telttur og Sahara Marathon

Denne uka/helga har det skjedd en del ting på campus.

For det første, forrige helg var Outdoor Leadership gruppa på skolen (inkludert meg) på telttur. Vi tok bussen i en time til en plass vi var på telttur i høst. Derfra gikk vi ca 2 timer på ski innover, før noen gravde snøhule, mens resten satte opp telt. Ikke sånn alt for mye spennende som skjedde på denne turen egentlig. Men været da vi våkna dagen etter var ganske sykt. Det var mætt vind og snø. De som sov i snøhule hadde snødd inne, og en av teltstengene på teltet vår hadde knekt på grunn av vinden. En annen ting, er at på kvelden før vi la oss, dro vi ut på ski i mørket. (Vi gikk oss ikke bort, no worries) Men bare det å være ute i mørten med så mye «ingenmannsland» rundt deg er helt sykt. Man føler seg så utrolig liten lizm. Men uansett, bra tur, og her er en del bilder fra den 🙂 (Dette er bilder som maange andre enn bare jeg har tatt altså)

 

På torsdag ble det feiret kinesisk nyttår. Dette ble feiret ved at de kinesiske/hongkongiske elevene på skolen lagde tradisjonell mat, samt pynta og Høgh-building (en slags sal på skolen). Denne maten var syykt digg! I tillegg hadde de satt opp slik at folk kunne prøve kinesisk kaligrafi, ta bilde med kinsesiske vifter/kostymer/flagget eller lage sin egen tradisjonelle maske. Stor takk til de som stelte i stand dette, spesielt læreren i kinseisk som stilte med nesten alt :)) (Btw, vi feira inngangen til hundens år, så nå er vi i bikkjeåret folkens!)

Den andre nyttårsfeiringa vi hadde var Tibetansk nyttår. Her møttes vi i Silent House halv sju på morran. Elevene som arrangerte hadde laget kjeks, milk-tea og sweet rice som vi fikk prøve. Selve feiringa gikk ut på at vi ba en bønn sammen, og mediterte sammen. Selv om folk var veldig trøtte, så var det en utrolig fin måte synes jeg å starte dagen/året på.

 

En av de feteste tinga som skjedde på campus denne helga var definitivt et halvmaraton som ble arrangert av elevene fra Vest-Sahara + lærerne Paulina<3 og Sven<3. Dette gikk ut på at elever på campus + folk i nærområdet fikk være med å løpe 21 km fra en plass ut i huttiheita og tilbake til skolen. Grunnen til at vi gjør dette er fordi vi prøver å skape en miniversjon av et maraton som arrangeres i Vest-Sahara hvert år. Dette løpet arrangeres 26. februar nå for 18.året på rad. Eventet vil øke bevisstheten rundt en 42 år lang konflikt. Arrangørene vil dette, men også fremme aktivitet og sammarbeid blant unge men og kvinner. Hvis du har lyst til  lese mer om dette kan du trykke HER. Jeg var seff med på halv-maratonet forresten. Løp sammen med Sara fra Italia 🙂 Var slitsomt, men samtidig overraskende gøy.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Har fått bildene fra de som kjørte følgebil enda, så de kommer snart. MEN tok noen dårlige bilder med mobilen mens jeg løp selv + tidene, så de får holde enn så lenge.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s